Thursday, November 13, 2008

Mustikakeeks

Leidsin ühe keeksi mida saab meie niinimetatud "ahjus" teha. No ja sisse võib sinna kõik panna.

27102008(002)

27102008(003)

Koostis:
125 g võid
2 muna
1.5 dl suhkrut
2.5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl piima
300 g külmutatud mustikaid

Valmistamine:
Sulata või. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, piim ja jahtunud sulavõi. Sega juurde külmutatud mustikad.
Määri keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga (või vooderda küpsetuspaberiga).
Vala tainas vormi ja küpseta 175kraadises ahjus 40 minutit, kuni keeks on läbi küpsenud (kontrolli keeksi küpsust puutikuga).

Retsept on ajakirja Oma Maitse 2008. a. veebruarinumbrist. Mina leidsin aga Nami-nami'st.

No comments: